Iona

IONA

de Marin Sorescu

Coproducție Teatrul „Mihai Eminescu”
și Facultatea de Teatru (Regie) a Universității „Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca

Regia artistică: BIANCA LAIU
Scenografia: MIHAI PASTRAMAGIU
Coregrafia: VICTORIA BUCUN

Distribuția:
ALEXANDRU DOBYNCIUC
PETRUȚ BUTUMAN

Foto afiș: Teodor Humă

Spectacol realizat cu sprijinul Fundației Marin Sorescu

Durata spectacolului: 1h

„Iona” este o stare de spirit. Iona este oricare din noi. Într-o lume în care există societate democratică și prea puțină libertate de exprimare, o lume cu spațiu virtual din ce în ce mai mare fără cenzuri și o libertate ireală, revolta își face loc prin mintea omului. Iona este un om revoltat, acesta este focul care îl îndeamnă să ajungă în punctul de a începe o căutare. 

Bianca Laiu, tânăra regizoare, născută la Piatra Neamț, ne-a mărturisit: „Am nevoie să-l salvez pe Iona pentru că el nu a greșit, deși negreșeala lui înseamnă că el e sugrumat de frici și piedici care l-au oprit din a greși. Furia unui om vine dintr-o neputință. Orice acțiune indiferent de rezultat, este o reușită, este un contact cu viața”.

Bianca Gabriela Laiu a absolvit Facultatea de teatru UNATC, promoția 2014 (clasa Florin Zamfirescu). A obținut un master în Arta Actorului la Facultatea de Teatru și Film, Universitatea „Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca și, din 2019 urmează cursurile de Regie Teatru la Facultatea de Teatru și Film, Universitatea Babeș-Bolyai Cluj-Napoca, iar „Iona” este spectacolul său de licență.

„Iona” este întâia premieră a Teatrului „Mihai Eminescu” la Cinematograful Unirea.

Data premierei: 7 și 8 mai 2022
Stagiunea 63

Designation :

Follow :