Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Ofițer


0 Comments

Teatrul „Mihai Eminescu” și Teatrul pentru copii și Tineret „Vasilache” din Botoșani au primit Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Ofiţer, Categoria D – ”Arta spectacolului”, conferit de preşedintele Klaus Iohannis, cu ocazia Zilei Culturii Naţionale.

Distincțiile au fost înmânate, în cadru festiv, de ministrul Culturii, Raluca Turcan, şi consilierul prezidenţial Sergiu Nistor reprezentanţilor Teatrului „Mihai Eminescu” şi Teatrului pentru copii şi tineret „Vasilachi” din Botoşani, respectiv directorului adjunct Lucian Băleanu și respective managerului Marius Rogojinschi.

Cele două instituții teatrale funcţionează în subordinea Consiliului Local şi sunt finanţate din bugetul local.
Ceremonia a avut loc în sala de şedinţe a Consiliului Local al municipiului Botoşani, primarului Cosmin Andrei, viceprimarilor, președintelui Consiliului Județean Botoșani, Doina Federovici, vicepreședinți, a prefectului Sorin Cornilă și celor doi subprefecți, dar şi a numeroşi angajaţi ai celor două instituții de cultură.

Evenimentul a precedat o dezbatere pe teme și „Politici culturale” – pe care ministrul culturii a avut-o cu toti managerii insttutiilor de cultură și a fost urmat de vizite la sediile celor două teatre.


Preluat de pe botosaniexclusiv.ro

Categories: