Spre rușinea mea, nu am ajuns în Botoșani, dar cocheta urbe, ce ascunde oaze de cultură nebănuite, și-a trimis solii să încânte Capitala cu un spectacol care nu are cum să nu te prindă, n-are cum să treacă neobservat.

S-a jucat la Teatrul Apollo 111, unde nu mai călcasem până atunci, dar atmosfera cu iz de interbelic a clădirii care îl găzduiește (Palatul Universul) e atât de primitoare, încât mi-am propus să-l includ pe lista mea scurtă de teatre ce merită frecventate.

Revenind la Eroine, mi-am pus fireasca întrebare cum de un regizor proaspăt ca Andrei Măjeri a acceptat provocarea de a da viață unor personaje mitologice, într-o epocă în care viitorul este tot ce contează.

Cum va reuși oare poetul latin Ovidius să spargă bariera secolului XXI cu epistolele, pardon, scrisorile sale, rostite în fața unui public oarecum  străin de acest mod arhaic de comunicare, cum?

Lupta cu timpul e nemiloasă, iar reînvierea unor femei despre care istoria a consemnat doar tușe minore, concentrându-se mai mult pe faptele de eroism ale bărbaților, părea un act de eroism pe care doar un vizionar curajos și l-ar putea asuma.

Citiți mai multe pe Sus Cortina! Eroine – spectacolul Teatrului Mihai Eminescu din Botoșani – Evenimentul Zilei (evz.ro)